torstai 14. marraskuuta 2013

36+5 ja viimeinen neuvolalääkäri

Helsingissä on ilmeisesti  käytäntö, että raskauden aikana käydään kaksi kertaa neuvolalääkärillä. Ensimmäinen kerta oli joskus viikon 26/27 tienoilla ja tämä jälkimmäinen kai pyritään viikolle 37 laittamaan. Näin siis, jos ei ole mitään erityistä. Meillä oli nyt tuo jälkimmäinen sitten eilen aamulla (36+4). Ennen sitä jännitti jo useamman päivän. Meidän neuvolalääkärillä on ultrausvehkeet, mikä tarkoittaa sitä, että saa nähdä kaksi ylimääräistä kertaa vauvan :) Toki siis myös sitä, että sillä saa nähtyä luotettavasti vauvan asennon, lapsiveden määrää ja tehtyä parempaa kokoarviota kuin käsikopelolla. Niin ja lisävarmistusta sukupuoleen:P

Ensin lääkäri kokeili käsin mahaa ja totesi, että "sun maha on kyllä aika täysi". Jep! Sitten kevyt sisätutkimus ja kohdun kaulaa oli vielä 2 senttiä jäljellä, pehmentynyt ja kohdun suu (?) kiinni. Että ei vaikuttaisi siltä, että on ihan heti tulossa. Sf-mitta oli 33 cm, tai niin se sanoi mutta korttiin oli kirjoittanut 31cm.

Tällä kertaa ei ollut niin hämmentävää jäädä haarat levällään makaamaan siihen pöydälle ultrausta varten, kun osasi varautua asiaan edellisen kerran mukaan. Meidän vauva majaili edelleen raivotarjonnassa, onneksi! Välillä liikkeet on tuntuneet niin oudoissa paikoissa, että on laittanut vähän miettimään. Kovasti potki ja hikkaili ultrauksen aikana. Niin paljon, että lääkäri totesi jotain, että "mites se nyt noin paljon hikkaa, onko tuo hikkaa vai liikkeitä?" Ööm. Jälkeenpäin jäi vähän kaivelemaan, että eikös nuo hikat oo ihan normaaleja? Aikamoisen hytkeen ne kyllä sai vauvaan.

Tytöksi olisi lääkäri edelleen lähtenyt arvelemaan. Ainakaan silmiin ei osunut mitään "ylimääräistä". Niin. Ja se kokoarvio. Se oli tällä hetkellä 3054 grammaa! Minun korviini kuulosti hurjalta, mutta lääkäri esitteli käyriä, joiden mukaan olisi ihan siinä keskikäyrällä ja lasketunajan painoarvio oisi siinä reilussa 3.5 kilossa. Itsehän olen syntynyt laskettuna aikana/viikkoa ennen ja painanut 4 kiloa, vaikka äiti tupakoinut koko raskausajan... Jälkeenpäin kyllä totesin miehelle, että no ei ole ainakaan mitään ihan rääpälettä meille tulossa, kun nyt olisi jo ihan vauvankokoinen :) ....eikä ole niin stressiä löytää vielä muutamia ihan pikkuruisia 50 senttisiä vaatteita:D

Täysiaikaisuus kolkuttelee jo ihan kulman takana. Kaksi (2!!!) päivää. Sitten milloin vaan. Alkuraskaudessa oon "ennustanut", että meille syntyisi vauva 19. marraskuuta. Koko ajan ollut myös sellainen olo, että saadaan marrasvauva eikä jouluvauvaa. Katsellaan nyt sitten, miten käy. Jotenkin tuo, että nuo paikat ei olleet mitenkään erityisen kypsät niin sai taas ajattelemaan, ettei se sieltä ennen laskettua aikaa tule. Kunhan viimeistään silloin! Meillä olisi jo kaikki valmista ja kumpikin vanhempi valmis. Vauva vaan enää uupuu täältä tuhisemasta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti