lauantai 5. lokakuuta 2013

31+0 ja nukkumisen vaikeus -valitus

Selkeästi elellään tässä nyt tätä viimeistä kolmannesta raskaudesta, sillä kaikenmoisia kolotuksia ja vaivoja alkaa ilmaantua kuin sieniä sateella.

Nukkuminen on ollut jossain määrin hankalaa jo aika pitkään rajoitettujen asentojen vuoksi, mutta nyt siitäkin on tullut todella hankalaa. Oikeassa lavassa on ollut koko raskauden ajan jotain vialla, jotain todennäköisesti ei-raskauteen liittyvää. Se on johtanut nukkumisasioissa siihen, että oikealla kyljellä en voi välillä nukkua ollenkaan, kun sitä alkaa särkeä niin paljon. Mahallaan nukkuminen ei jostain jännästä syystä tule kysymykseen tässä kohtaa. Selällään nukkumista taas ei ole suositeltu enää pitkään aikaan ja olen sitä yrittänyt vältellä. Niinpä ajoittain ainoa asento on vasemmalla kyljellä ja sehän se kai kaikista suositelluin asento onkin raskaana oleville. Ainut vaan, että onko moni ei-raskaana oleva kokeillut, millaista on nukkua yhdessä asennossa läpi yön? Aivan, mahdotonta. Tai jos nukut niin olet kyllä aamulla sellaisessa jumissa ettei tosikaan.

Vasemmalla kyljellä nukkumisessa on minun kohdallani ollut koko ajan se huono puoli, että siitä käännyn automaattisesti nukkuessani selälleen. Siitä seuraa vauvalle huono olo ja huomattavaa potkimista sekä vaihtelevasti minullekin asti huono olo, riippuen ehkä siitä, kuinka nopeasti herään. No, nyt on vasemmalla kyljellä nukkumisesta tullut vielä vaikeampaa, sillä koko vasen puoleni kärsii jostain kolotuksesta, alkaen lonkan/pakaran/alaselän seutuvilta. Kolotus luonnollisesti pahenee, kun nukun sen jalan päällä. Käytännössä ei siis ole yhtään asentoa, jossa voisin nukkua. Hirveän hienoa!

Viime yön nukuin suurelta osin selälleen ja ah, miten hyvää se teki kropalle! Mutta voi huonon omantunnon määrää, kun tiedän, ettei se ole hyvä vauvalle ja se sen ilmaiseekin hyvin pontevasti ja itsekin heräsin todella huonovointisena.

Vessareissut eivät toistaiseksi herätä kuin kerran yössä. Välillä sekin herääminen tuntuu enemmän janoheräämiseltä. Jännästi se ajoittuu myös lähes joka yö kello viiden tietämille.

Varasinkin nyt maanantaille ajan raskausajan hierontaan, jos siitä saisi jotain apua. Kallista lystiähän se on, mutta jokaisen euron arvoista, jos sillä saa minkäänlaista helpotusta erilaisiin jumeihin ja kolotuksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti