tiistai 15. lokakuuta 2013

32+3 ja perhevalmennus

Monesti olen kuullut, kun ihmiset puhuvat perhevalmennuksesta turhana tai hyödyttömänä. Omat odotukset sitä kohtaan olivatkin sitten vähän semmoiset, että mennään nyt katsomaan, että millaista se on, ei sen suurempia. Nyt sitä on meillä ollut jo kaksi kertaa ja ollaan kyllä kummatkin tykätty. En tiedä, kuinka nimenomaan hyödyllistä se on, mutta mielenkiintoista kuitenkin.

Ensimmäisellä kerralla oli vähän tutustumista ja sen esittelyä, mitä tulevilla kerroilla on. Meitä oli läsnä aika paljon, ehkä noin 20 pariskuntaa (muutama nainen yksinään) ja yhdistävänä tekijänä laskettuaika joulukuussa. Ehkä parasta antia oli se, kun meidät jaettiin kahteen ryhmään, joissa piti keskustella annetuista aiheista ja kirjata ajatuksia ylös. Nämä aiheet olivat "Miten uskotte vauvan muuttavan parisuhdetta" ja hmm, toista en pysty nyt millään muistamaan. Se oli kuitenkin ainut hetki, jolloin sai kontaktia muihin ryhmässä olijoihin. Lisäksi katsottiin imetysvideota.

Toinen kerta olikin sitten eilen. Tällä kertaa tapaaminen rakentui pitkältikin siihen, että kolme äitiä vauvoineen (kaksi nelikuista ja yksi viisiviikkoinen) olivat kertomassa raskausajastaan, synnytyksestä ja elämästä nyt vauvan kanssa. Se oli kiinnostavaa kuunneltavaa ja tosi avoimesti kaikki äidit kertoivat erilaisia asioita. Lopuksi katsottiin vielä videota tarpeeksi hyvästä vanhemmuudesta.

Kaikki kerrat ovat 15.30-17.30 mistä tuleekin ainoa isompi moite. Ajat eivät ehkä ole ihan parhaimmat työssäkäyville ihmisille. Tunninkin myöhempi aloitus olisi varmasti monelle parempi. Viikon päästä on vielä viimeinen kerta ja silloin puhutaan enemmän synnytyksestä, kivunlievityksestä, lapsivuodeajasta ja mielialasta. Lisäksi itse piti varata aika synnärille tutustumaan. Senkin soitin tänään ja marraskuun alussa sitten Kättärikierrokselle :)

Ehkä näissä tapaamisissa voisi olla enemmän jotain pienryhmäkeskusteluja, jotta saisi enemmän kontaktia muihin, voisi tutustua paremmin ja verkostoitua. Minua ainakin kiinnostaisi.

2 kommenttia:

  1. Meilläkin kaksi perhevalmennus kertaa takana ja molemmista jäi vähän turha fiilis, tosin itse kun opiskelee varhaiskasvatusta niin ei sitä uutta tietoa tietenkään tule samalla tavalla. :) Oispa meilläkin ollut jotain ryhmäjuttuja eikä vain kuuntelua ja samaisten videoitten tuijotusta, tosin enpä tiedä olisiko sitä uskaltanut suutaan avata kuitenkaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No varsinaisesti mitään ah-niin-uutta infoa ei nuo anna, varmaan juurikin siitä syystä, että itse opiskellut alaa ja paljon lasten kanssa ollut. Silti musta ihan kivaa:D Ja sen huomaa, että viriää kyllä jälkeenpäin miehen kanssa hyvin keskusteluja :)

      Poista