torstai 3. lokakuuta 2013

30+5 ja ihanat lihapullat

Tästä tulee tätä menoa ruokablogi. Kotona ollessa on nyt kerrankin aikaa tehdä enemmälti ruokaa ja leipoakin. Onhan se kiva jakaa onnistuneita ruokia :) Tänään oli menussa siis lihapullia ja riisiä..


Lihapullat

Herrrkulllista!
400 g naudan jauhelihaa (17%)
3 isoa porkkanaa
1 prk kevyt kermaviiliä
1 sipulikeittopussi
1/2 dl vettä
2 rkl korppujauhoja
1 kananmuna
3 rkl ruokakermaa

mausteina meillä oli

- grillimauste
- paprikajauhe
- kuivattu ruohosipuli
- valkopippuri

Mausteita oman maun mukaan.

Sekoita kermaviili, sipulikeitto, vesi ja korppujauhot keskenään. Raasta porkkanat ja lisää joukkoon. Lisää mausteet ja kananmuna. Sekoita hyvin. Sekoita joukkoon jauheliha ja lopuksi ruokakerma. Muotoile pellille leivinpaperin päälle haluamasi kokoisia pyöryköitä (meillä tuli n. 20 kpl, jotka mahtuivat juuri yhdelle pellille) ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 15 min/ kunnes pyörykät näyttävät hyviltä.

Meillä syödään lihapullien ja -pihvien kanssa yleensä riisiä ja kermaviilikastiketta, mutta nyt halusin jotain vähän erilaista. Niinpä keitin jasmiiniriisiä 3 dl melkein kypsäksi asti, kaadoin lähes kaikki keitinvedet pois ja lisäsin joukkoon 400 g tomaattimurskaa ja 2 lihaliemikuutiota ja keittelin hetken. Lisäsin joukkoon vielä kuivattua ruohosipulia ja n. 100 g pakastemaissia ja kiehautin koko satsin vielä kerran.

Täytyy sanoa, että oli herkullista ruokaa, vaikka itse teinkin!  Lihapullat olivat ihana yhdistelmä suolaista ja makeaa ja niin suussa sulavan pehmeitä. Ja riisi, sekin oli varsin maistuvaa ja mehevää. Harmi etten älynnyt ottaa siitäkin kuvaa.

Eilen käytiin Citymarketissa euron hedelmien perässä. Pitäisi varmaan vielä iltapalaksi vääntää jonkinmoista hedelmäsalaattia.. Mukaan eilen tarttui ainakin ananas, omenoita, päärynöitä ja cantaloupe-meloni..

Luulen, että mahakaverilla on jokin kasvuspurtti taas meneillään, sillä tällä odottajalla on kova nälkä taas koko ajan.. Nälkä ja väsymys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti